e-sigaret en gezondheid

Wie wel eens een traditioneel pakje tabakssigaretten in de hand heeft gehad zal ongetwijfeld de vele waarschuwingen gezien hebben, ze zijn er groot genoeg voor. Al jaren klinken vanuit wetenschappelijke studies waarschuwingen tegen het traditioneel roken. De bij het roken geproduceerde verbrandingsstoffen hebben een verwoestend effect op de gezondheid en leiden tot hartfalen, longkanker en daardoor tot een veel te vroeg overlijden. Dat ligt bij de e-sigaret gelukkig allemaal heel anders.

Op zoek naar een alternatief

De risico’s van het roken zijn inmiddels al vele jaren bekend, niet alleen voor de gebruiker maar ook voor de mensen om die gebruiker heen. Deze risico’s hebben er toe geleid dat roken in openbare gebouwen en in de horeca niet meer is toegestaan, ook de werkplek dient rookvrij te zijn. Tegelijkertijd is er een grote groep mensen die eigenlijk niet zonder de rookervaring kunnen. Het werd tijd om na te denken over betere alternatieven.

Hon Lik

De Chinees Hon Lik bedacht in 2003 een nieuw product, dat aan de basis zou staan van de hedendaagse elektrische sigaret, kortweg e-sigaret genoemd. In de elektrische sigaret wordt niets verbrand, schadelijke verbrandingsgassen ontbreken. Dat maakt dat de gezondheidsrisico’s, zoals die bij de traditionele sigaret bestaan, bij het gebruik van de e-sigaret niet meer bestaan.

Ruime keuze

Tegenwoordig is er een ruime keuze voor wie overstapt op de e-sigaret. Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem een kijkje op www.esigaretonline.nl voor een overzicht van alle modellen en smaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>